Tidsånden rammer også børnetøjet – det ses især på vigtigheden af bæredygtighed og økologi under fremstillingen.

af admin

Børnetøj gennem tiden.

Vi elsker alle at pakke vores små pus ind i det blødeste og lækreste babytøj, vi kan finde.

En blød lille bylt er ikke til at modstå. Ligegyldigt hvilket sæt tøj eller hvilket mærke, babyen bærer. Det er der ingen tvivl om.

Men faktum er, at der er en helt særlig mode i børnetøj. En mode og forskellige tendenser som har ændret sig gennem tiden. Og som fortsat vil ændre sig. Tidsånden i samfundet vil afspejle sig i alt. Også i de helt små børns beklædning. F.eks. er der idag meget fokus på bæredygtighed og økologi. Og derfor findes det også i tøj til børn.

De forskellige farver i tøjet til baby og børn.

For omkring 100 år siden var lyserød en drengefarve og lyseblå en pige farve. Det skyldtes at lyserødt signalerede aktivitet og handlekraftighed og lyseblåt signalerede passivitet og uskyldighed. Men omkring 1940 skete der et skift i babytøj og lyserød blev en farve til piger og lyseblå en farve til drenge.

Inden der overhovedet blev sat farve på de to køn, iklædte man oftest babyer i hvid. Muligvis fordi det var mest praktisk i forhold til vask.

Idag flyder farverne mere frit. Og der er også kommet mange flere og mere spændende farver til, i de forskellige baby- og børnekollektioner.

Der findes kollektioner i børnetøj, der skriger i alle regnbuens farver. Ligeledes findes der kollektioner i babytøj og børnetøj, der er designet i mere afdæmpede og neutrale farver. Både i jordfarver og i pastelfarver.

Muligheden for sin helt egen stil, er mere tilstede i dag.

Related Posts

Skriv en kommentar